torsdag 19 november 2009

Jag är kallad till polisförhör

Imorgon 9.30 skall jag infinna mig hos polisen för förhör. Jag har aldrig varit med om det förut så det känns lite pirrigt... Jag har iallafall bestämt mig för att vara så ärlig som jag bara kan. Sedan är det ju detta med minnet. Hur mycket kommer jag att komma ihåg egentligen? Jag får göra mitt bästa helt enkelt. Jag återkommer imorgon och meddelar hur det gick.

3 kommentarer:

  1. Hmm. Det var jag med om för ett par år sedan. Försök att å ena sidan säga bara det du är säker på, men att å andra sidan inte ifrågasätta dina egna minnen alltför mycket (börjar man tänka "är jag VERKLIGEN säker på det" kring alla sina minnesbilder etc. är man snart inte säker på nåt). Kanhända svårare än det låter, men inte alldeles omöjligt.

    Dessutom lär den snälle farbrorn (eller tanten) polis ställa följdfrågor (inklusive den om du är säker) på särskilt viktiga punkter. Så lite kan du faktiskt lämna avgörandet om vad som är viktigt, och när det är viktigt att du säger vad du faktiskt vet och inte vad du tror, till polisen. Det är deras jobb.

    Ska ha dig i mina tankar (säger man så på svenska?) i vilket fall som helst.
    /linus

    SvaraRadera
  2. Har de äntligen insett hur farliga dina politiska åsikter är?

    Whats going on?

    SvaraRadera
  3. Eller är det du som är "skurken"? I så fall missförstod jag dig. Men, nåja, du får ett lycka till i alla fall, så stor skurk tror jag inte att du är...
    mvh
    /linus

    SvaraRadera